Leroy Street Studio Updates Traditional New England Architecture for Harbour-Side Cove House

Leroy Street Studio Updates Traditional New England Architecture for Harbour-Side Cove House

A harbour view is framed through the gap between the two sides of this house in Massachusetts by New York firm Leroy Street Studio. Cove House extends across a sea-facing slope in Woods Hole, a coastal town in the south of the state, overlooking the Vineyard Sound. Leroy Street Studio designed the home as a modern adaptation of the historic shingle-covered buildings found in the area.

"The Cove House embodies the client's desire for a contemporary house that is deferential to the New England vernacular," said the architects, which also recently completed two houses on Long Island.

The building is split into two, with the separate sections positioned at slightly different angles towards the sea. They are buried into the hillside, so they are less imposing from the street but open up fully to the ocean, and are linked below grade. Both sides are two storeys high, although one is a touch taller than the other so their gabled roofs can overlap.

"The massing defines an upper utility court and kitchen garden, with a dynamic interstitial space that frames the ocean view," said Leroy Street Studio. "The resulting form defines the landscape spaces of the site, embodies . . .

Want to Read Further? Subscribe Now!

You Qualify for 10% Subscription Discount

Pay Just $50 for 6 Month Premium Digital Access
  • Access runpeer.com on your desktop, mobiles and tablet
  • 1 Year company Post archive
  • Personalized email briefings and popular internet stories

Subscribe Now!